Skip to main content
16 december, 2018

# Onderwerpen


Michel Baghuis
Founder, CEO

Stekkedoos maakt websites en internet-applicaties.

Wij bieden ook support voor webbeheerders.

Waar kan je gratis Virtuemart templates of themes vinden?

virtuemart voorbeeld
16 december, 2018

Hieronder een overzicht van gratis templates voor Virtuemart en Joomla. Als je zelf een webshop maakt wil je natuurlijk dat de shop er ook mooi uitziet. Een webshop die er professioneel uitziet zal je klanten sneller aanzetten tot een online aankoop. Het uitzicht van je webshop wordt bepaald door een theme of een template.

Wat is het verschil tussen een Virtuemart Theme en een Template?

virtuemart template schemaEen Virtuemart Template is een Joomla-template die een speciale weergave heeft voor de Virtuemart-webshop van je Joomla-website. Op die manier zal de opmaak van je shop beter passen bij de rest van je site. De Virtuemart template beschikt over een aantal speciale weergaven voor de productpagina, de categoriepagina, de cart, enz. Deze groep van weergaven voor Virtuemart is een Virtuemart-theme.

Voor de vormgeving van je webwinkel maak je eigenlijk gebruik van twee templates. Eén template is voor het Joomla-deel van de site, een andere template (VM-theme) zorgt voor de opmaak van het Virtuemart-deel van je site. Je kan ook je huidige Joomla-template behouden en de standaard VM-theme gebruiken of aanpassen.

virtuemart theme schemaVoor de installatie kan je soms gebruik maken van een Quickstart package. In dit installatiepakket is het Joomla CMS inbegrepen, soms zelfs met een aantal extra extensies en natuurlijk de template die je wil gebruiken. Een Quickstart package is dus alleen handig als je met een nieuwe website begint.

Sommige template-boeren bieden echter speciale VM-themes aan, soms apart, soms in combinatie met een Joomla-template. De meeste templates voor Virtuemart zijn echter te betalen. Een mooi overzicht kan je vinden op Virtuemart (VM Templates of VM Themes). 

Gratis templates en themes voor Virtuemart

Hieronder een overzicht Virtuemart templates (Joomla + Virtuemart)

Let op! Installeer enkel templates en themes die compatibel zijn met je Joomla!-versie én je Virtuemart-versie.

  • Bij Joomdev kan je het grootste aanbod gratis virtuemart templates vinden. De templates maken gebruik van het Helix-framework.
  • Ordasoft heeft twee gratis Virtuemart-templates: Shoe Store en Watches Shop. Maar je kan ze natuurlijk ook gebruiken voor andere producten dan schoenen en horloges.
  • Bij AS Templates bieden ze een aantal templates aan voor webshops (Virtuemart). Van de meeste templates heb je een gratis en een betalende versie. Kijk dus goed wat is inbegrepen in de gratis versie of de premium versie. 
  • Bij Templatemonster heb je enkele gratis templates. Let op! "for educational purposes ONLY". (ook geschikt voor Joomla 3 en VM3)

Tips voor het kiezen van een gratis template voor Virtuemart

  • Laat je niet leiden door het onderwerp. Een template met uurwerken als demo kan je net zo goed gebruiken om andere dingen te verkopen.
  • Laat je niet leiden door kleuren en lettertypes, deze kan je meestal in het framework gemakkelijk configureren.
  • Kies een template die geschikt is voor de laatste versie van Joomla en Virtuemart. Voor de update naar Joomla 4 heb je  template nodig die hiervoor geschikt is. 

 

Even wat hulp nodig met je webshop?

Ken je onze Premium Support? Een persoonlijke support voor je webshop via de telefoon 03 825 82 38 of via mail.

Op die manier sta je er niet meer alleen voor en kan je beroep doen op specialisten.