Skip to main content
16 december, 2018

# Onderwerpen


Michel Baghuis
Founder, CEO

Stekkedoos maakt websites en internet-applicaties.

Wij bieden ook support voor webbeheerders.

Hoe gebruik ik SEO-rapporten?

Rapport SEO
16 december, 2018

Een goede website biedt antwoorden op vragen van je bezoekers. Om te weten met welke vragen je bezoekers zitten is het daarom handig om het gedrag van je bezoekers te onderzoeken. Dit kan met het SEO T2-pakket van Stekkedoos.  Dit pakket bevat een hele lijst van onderzoekstechnieken en optimalisaties zodat jouw website door bezoekers geapprecieerd wordt en daardoor hoger scoort in de ranking van Google. 

Naast de (technische) optimalisatie van Stekkedoos heb je beschikking over twee rapporten met statistieken (SEO KPI Dashboard)om je eigen resultaten te evalueren en om "keyword research" op te zetten: 

  1. een rapport met je resultaten op de zoekpagina's van Google: Ranking op "Google zoeken"
  2. een rapport met gegevens over de effectieve bezoeken op jouw website: Bezoekersstatistieken Google Analytics

Rapport SEO-Ranking op "Google zoeken"

Bij de meeste websites is een groot deel van je bezoekers afkomstig van "Google Search". Mensen zoeken iets op met Google en komen op die manier terecht op jouw website. Daarbij is het natuurlijk belangrijk om bovenaan in de ranking te staan (hoe hoger, hoe meer kliks). Naast de "organische rangschikking" zijn er ook andere manieren om je SERP (Search Engine Results Pages) te verbeteren. Zo kan je ook betalende advertensies plaatsen of de weergave verbeteren via "Rich snippets" en "structured data". Dit SEO KPI Dashboard laat je dit allemaal zien op een overzichtelijke wijze.

>> Bekijk het interactieve DEMO-rapport van Ranking op "Google zoeken"

Verklarende woordenlijst: Het rapport Ranking op "Google zoeken"

Zoekterm(en): het woord of de woorden die door bezoekers gebruikt worden om iets op te zoeken
Vertoningen (Impressions): het aantal keer dat je webpagina's op "Google zoeken" te zien was
Clicks: het aantal keer dat je webpagina's op "Google zoeken" aangeklikt zijn
Gemiddelde positie: de ranking die je pagina's hebben voor een zoekterm, zowel voor het gewone zoeken als voor zoeken naar afbeeldingen enz.

Rapport SEO-Bezoekersstatistieken Google Analytics

Het tweede rapport met statistieken (SEO KPI Dashboard) die inbegrepen is in de SEO T2 van Stekkedoos is een rapport met de bezoeken op jouw website. Wat zijn je populairste artikelen? Waar komen je bezoekers binnen? Waar haken ze af? 

>> Bekijk een interactief DEMO-rapport van Bezoekersstatistieken Google Analytics

Verklarende woordenlijst: Het rapport Bezoekersstatistieken Google Analytics

Gebruikers: het aantal unieke bezoekers op de website of webpagina
Sessies: het aantal keer dat de website of webpagina bezocht werd (één bezoeker kan verschillende keren de site of pagina bezoeken)
Paginaweergaven: het aantal pagina's dat bekeken werd
Bouncepercentage: het percentage waarbij bezoekers je website verlaten na slechts één pagina bezocht te hebben

Hoe belanden bezoekers op je website?
Organic search: door gebruik te maken van een zoekmachine
Direct: door de URL in te typen of gebruik te maken van een bookmark
Referral: door een link aan te klikken op een andere website
Social: door een verwijzing vanuit sociale media

FAQ: Rapporten SEO T2

Waarom zie ik soms geen gegevens?
De rapporten van Google Search zijn slechts een beperkte tijd te raadplegen. Als je dus een vergelijking maakt met een periode voor drie kwartalen zijn er geen cijfers beschikbaar. De bezoekersstatistieken worden veel langer bewaard. Hier kan je zelfs op jaarbasis vergelijkingen maken. Het kan natuurlijk ook zijn dat je in de vergelijkingsperiode nog niet gestart was met de SEO Type2 van Stekkedoos.

Zijn mijn bezoekersgegevens beveiligd?
Alleen mensen die de URL van het rapport kennen kunnen de gegevens bekijken. Als je de veiligheid nog wil verhogen kunnen we de toegang beperken tot een Google-account. Het volstaat dan om je Gmail-adres door te mailen naar Stekkedoos en wij doen de rest. Daarna moet je wel inloggen met je Google-account om de gegevens te kunnen bekijken.

Kan ik mijn kwartaalrapport bewaren?
Ja, dat kan. Gebruik de toetsencombinatie Ctrl+P. Het mooiste resultaat krijg je als je gebruik maakt van de Google-Chrome browser. Je kan dan het rapport gemakkelijk bewaren als PDF-bestand.

Kan ik rapporten exporteren?
Ja, ook dat kan. Op ieder van de verschillende objecten in het rapport (grafiek, tabel, …) kan je rechtsklikken en exporteren als CSV of Excel-bestand. Je kan ook klikken op de drie bolletjes naast ieder object.

Kan ik meer gegevens ontvangen?
Absoluut. Wil je een maandelijks rapport? Wil je andere gegevens bekijken zoals het mobiel gebruik, de bezoeken op regio-niveau of de evolutie van één bepaalde zoekterm? Of wil je zicht op andere bronnen zoals je video’s op YouTube, je MailChimp-nieuwsbrieven of je Facebook-activiteit? Dit alles is mogelijk met een SEO Type3 van Stekkedoos. Neem even contact op zodat we een aangepast rapport kunnen maken.

Heb je vragen bij het SEO Type2-systeem?

Aarzel dan niet om ons te contacteren via mail of bel 03 825 82 38 .

Bekijk meer info over hoe je kan scoren met het SEO T2-pakket van Stekkedoos