Webdesign Stekkedoos

Gratis Joomla Handleiding

Wil je een Joomla website maken?

Als je zelf een joomla-website wil maken dan is een handleiding wel handig. Op het internet circuleren heel wat handleidingen om een Joomla website te maken. 

Waarop moet je letten als je een handleiding raadpleegt?

  • Is de handleiding geschreven voor de laatste versie? Met een handleiding voor Joomla 2.5 ben je niets. Als je een Joomla website wil maken gebruik dan altijd de laatste versie. Momenteel is dit Joomla 3 maar binnenkort komt er een update naar Joomla 4
  • Ook binnen een bepaalde Joomla versie zit er evolutie. Zo is Joomla 3 al in de ether vanaf 2012. Ondertussen zitten we aan versie Joomla 3.22. Tijdens al die jaren zijn er heel wat functies bijgekomen (en ook enkele verdwenen). Als je een handleiding raadpleegt kijk dan ook goed naar de datum van uitgave.

Online Joomla-handleidingen (Nederlands)

joomla explainedJoomla! Docs, de officiële documentatie-website van Joomla! beschikt over een zeer uitgebreide handleiding in het Nederlands.

De meeste informatie is verdeeld in drie onderwerpen:

Vooral dit laatste deel biedt heel wat praktische informatie over het beheer van artikels, gebruikers, menu's, templates, extensies, veiligheid en performance.

 Ook op Joomlacommunity.nl is er een prima handleiding: "Bouw stap voor stap je eerste Joomla! website". In deze handleiding komt ook de werking van Joomla.com aan bod.

De meest uitgebreide en gratis basis-handleiding over Joomla kan je vinden op Google Books. Joomla! Explained, Your Step-by-Step Guide van Stephen Burke en uitgegeven door Addison-Wesley, is dé referentie voor de beginnende Joomler. Op de versie van Google Books zijn wel niet alle afbeeldingen opgenomen.

Online Joomla-handleidingen (Engels)

Als je een beetje Engels kent kan je natuurlijk ook aan de slag met een Engelse "manual" of "tutorial". Als je een Engelse handleiding gebruikt is het handig dat je de taal van de Joomla-beheeromgeving ook in het Engels zet dan kan je perfect meevolgen. Je kan in Joomla trouwens voor je front-end en back-end een verschillende standaardtaal instellen zodat je bezoekers de Nederlandse taal zien.

Pdf-handleiding downloaden

Er zijn ook verschillende handleidingen op het internet beschikbaar die je gratis kan downloaden.

Onderstaande pdf's gaan allemaal over Joomla versie 3.

  

  

1. Joomla! 3.x Made Easyjoomla 30 made easy

van het team van Joomlashine templates, in het Engels.

Je kan downloaden na registratie, maar er is ook een directe link.

Een handleiding van 146 blz. Het toont allemaal een beetje rommelig.

Je kan een heleboel info terugvinden in deze handleiding: Joomla leren kennen, installatie, inhoud toevoegen, het uitzicht aanpassen met een template, modules schikken, je site uitbreiden met extensies, je site beheren met JSN PowerAdmin.

2. CICT UniMAP User Manual Joomla 3.0

Joomla 3.0, dus een beetje gedateerd. Uitgebreide handleiding voor beginners, maar het installatie-deel ontbreekt. Je kan de Joomla handleiding direct downloaden.

 Ook interessant:

 

Laat een boodschap achter

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input
Please let us know your message.
Invalid Input