Cursus Joomla voor Gevorderden

In deze cursus ligt de nadruk op:

  1. Werken met grote websites
  2. E-commerce
  3. Het aanpassen van je template

We werken steeds met de meest recente versie van Joomla. 

 

 1. Werken met grote websites

Als je een website maakt voor een bedrijf of organisatie zal je snel merken dat de complexiteit van je site zal toenemen. Een goede voorbereiding is daarom van groot belang. Afhankelijk van onze doelgroepen stellen we een aantal deelwebsites op en voorzien deze van een navigatie. Via ACL (Access Control List) bepalen we wat gebruikers te zien krijgen en welke rechten zij hebben. Zo kan je een gebruikersgroep rechten geven om artikels te schrijven voor een bepaald deel van je website.

Om te voorkomen dat je site gehackt wordt, is het van belang om je site-security te optimaliseren. We bekijken dit op het niveau van de hosting, een Joomla extensie en via een externe security-cloud. Tevens automatiseren we onze updates.

Een ander aspect van de site is zijn laadsnelheid, geen enkele bezoeker wil immers zitten wachten. We controleren en optimaliseren onze snelheid.

2. E-commerce

Het aantal aankopen via webshops zit in België duidelijk in de lift. Bij het opstellen van een goede webshop komt echter heel wat kijken.

Via de gratis extensie Virtuemart maken we een webshop waarin we onze producten beheren. We koppelen dit aan een betalingsmodaliteit en een leveringsdienst. De manier waarop we onze producten op de site aanbieden zal leiden tot een betere conversieratio.

Om onze site goed te laten scoren bij Google gebruiken we een aantal SEO-technieken (Search Engine Optimization). We evalueren onze site via Google Analytics.

3. Het aanpassen van je template

Voor onze deelwebsites gebruiken we verschillende templates. We bekijken enkele template frameworks: joomla-design op speed en gebruiken template overrides.