Webdesign Stekkedoos

Joomla Templates

free joomla templates workOp zoek naar gratis Joomla templates?

Met een template kan je in enkele klikken je site een compleet nieuw uiterlijk geven. Er zijn heel wat bedrijven die professionele sjablonen ontwerpen. Deze "template providers" hebben meestal ook enkele templates die je gratis kan downloaden. 

1. Joomla Directories

Directories bieden een overzicht van templates van verschillende providers.

  • Best Of Joomla: Heel wat templates, ook van de betere "template providers". Via de "Advanced Filter" kan je filteren op Type > Free.
  • AS Templates: Ruim aanbod templates. Van de meeste templates heb je een gratis en een betalende versie. Kijk dus goed wat is inbegrepen in de gratis versie of de premium versie. Ze bieden ook een aantal templates aan voor webshops (o.a. Virtuemart).

2. Joomla Template Providers

De volgende professionele "Template providers" bieden ook gratis templates aan.

Gavick

GavickPro is eigenlijk een een onderdeel van Joomlart. Enkele Free templates gebaseerd op het Gavern-framework. Mooie ontwerpen. Inclusief een degelijke handleiding. 

JoomShaper

Bij JoomShaper maken ze gebruik van het Helix-framework. De templates bevatten veel opties. Om te downloaden moet je wel even registreren.

Joomla Monster

Enkele gratis templates, vrij klassieke layout.

Rocket Theme

Enkele gratis templates. De stijl is wel wat gedateerd. Sommige zijn gebaseerd op het Gantry-framework.

Joomlart

Enkele gratis templates gebaseerd op het T3-framework, bijvoorbeeld JA Purity III. Vooral JA Simpli oogt wel fris.

Joomlashack

Een aantal leuke templates. Bij Joomlashack maken ze gebruik van het Wright-framework. Voor het Wright-framework is een aparte site voorzien.

TemplatePlazza

Enkele gratis templates. Ook voor e-commerce. Ripple is een webshop-template die de J2STORE en K2-extensies volledig integreerd. Met "Lauchtime" kan je perfect aftellen naar een evenement.

JoomlaWorks

2 gratis templates waaronder ook Takai, een template voor Joomla en K2

Ordasoft

Enkele interesseante templates. Shoe Store is een gratis template voor gebruik met de webshop-extensie Virtuemart.

Shape5

een vijftal templates. De stijl is wel wat ouderwets.

Joomdev

Een aantal moderne templates. De meeste maken gebruik van het Helix 3 Framework. Sommige bevatten ook een layout voor webshop-extensies zoals Virtuemart en Hokashop. Soms ook voor andere extensies zoals Kunena (forum) en jEvents (kalender).

RSJoomla!

Ook bij RSJoomla! (bekend van RSForm!) kan je enkele gratis templates vinden. Net als hun extensies zijn de templates tot in de puntjes uitgewerkt. Mooi uitgewerkte stijl en modules met heel wat animatie.

 

Naast de gratis templates heb je ook de "Premium Templates". De prijzen variëren sterk. Soms betaal je per template, soms betaal je een lidmaatschap waarna je voor een bepaalde duur al de templates kan downloaden.

Ook interessant:

Laat een boodschap achter

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input
Please let us know your message.
Invalid Input