Skip to main content
10 februari, 2022

# Onderwerpen


Michel Baghuis
Founder, CEO

Stekkedoos maakt websites en internet-applicaties.

Wij bieden ook support voor webbeheerders.

Joomla templates

Joomla templates vinden
10 februari, 2022

Op zoek naar gratis Joomla templates?

Met een template kan je in enkele klikken je site een compleet nieuw uiterlijk geven. Er zijn heel wat bedrijven die professionele sjablonen ontwerpen. Deze "template providers" hebben meestal ook enkele templates die je gratis kan downloaden. Laat je niet leiden door het onderwerp van een template, een template voor een "barbier" kan je net zo goed gebruiken voor andere websites. 

Als je een nieuwe template wil gebruiken overweeg dan zeker om je CMS te updaten naar Joomla 4. Al heel wat "template providers" hebben hun oudere templates klaargemaakt voor Joomla 4. 

1. Joomla Directories

Directories bieden een overzicht van templates van verschillende providers. Opgelet, niet alle templates zijn technisch gezien van goede kwaliteit. 

TemplateJoomla

https://templatejoomla.com/

In totaal een duizendtal templates voor Joomla 4. Een geslaagd initiatief door de Franse Joomla Community. Met de filter "Pricing" kan je filteren op free. Je klikt meteen door naar de informatie van de maker van de template.

AS Templates

www.astemplates.com/free-joomla-templates

Ruim aanbod templates. Van de meeste templates heb je een gratis en een betalende versie. Kijk dus goed wat is inbegrepen in de gratis versie of de premium versie. Ze bieden ook een aantal templates aan voor webshops (o.a. Virtuemart). Recente templates zijn beschikbaar voor Joomla 4.

2. Joomla Template Providers

De volgende professionele "Template providers" bieden ook gratis templates aan. Deze templates zijn meestal wel van goede kwaliteit.

Gavick 

GavickPro is eigenlijk een een onderdeel van Joomlart. Eén Free template gebaseerd op het Gavern-framework is beschikbaar voor Joomla 4: Portfolio. Mooi ontwerp. Inclusief een degelijke handleiding. 

Joomla Monster 

Joomla Monster is overgenomen door DJ-extensions.  Enkele gratis templates, vrij klassieke layout. Voorlopig geen gratis templates voor Joomla 4 beschikbaar.

Joomlashack

 Een aantal leuke templates. Bij Joomlashack maken ze gebruik van het Wright-framework. Voor het Wright-framework is een aparte site voorzien. Het Wright-framework is niet geschikt voor Joomla 4.

Joomlart 

Enkele gratis templates gebaseerd op het T3- of T4-framework, ook compatibel met Joomla 4.  Vooral JA Campaign en JA Stark ogen wel fris. 

JoomlaWorks

Twee gratis templates, beide hebben een layout voor de K2-contentkit. 

Joomshaper 

Bij JoomShaper maken ze gebruik van het Helix-framework. De templates bevatten veel opties. Helix Ultimate is geschikt voor Joomla 4. Om te downloaden moet je wel even registreren.

Ordasoft 

Een 10-tal interesseante templates, ook voor Joomla 4. Ordasoft heeft ook een "blank" template, interessant om zelf op verder te bouwen. Er zijn ook gratis templates voor gebruik met de webshop-extensie Virtuemart.

Rocket Theme

Enkel Afterburner2 is geschikt voor Joomla 3.9., de andere zijn zelfs nog ouder. Afterburner2 werkt met het Gantry 4-framework. (Op de gelinkte pagine kan je de filter gebruiken om te zoeken naar Gratis , Free, templates.)

RSJoomla!

Ook bij RSJoomla! (bekend van de extensie RSForm!) kan je twee gratis templates vinden. Helaas enkel voor Joomla 3. Net als hun extensies zijn de templates tot in de puntjes uitgewerkt. Mooi uitgewerkte stijl en modules met heel wat animatie.

TemplatePlazza

Enkele gratis templates voor Joomla 3, ook voor e-commerce. Ripple is een webshop-template die de J2STORE en K2-extensies volledig integreerd. Met "Lauchtime" kan je perfect aftellen naar een evenement.

 

Ook interessant:

Vers van de pers