Webdesign Stekkedoos

Waar kan je de beste gratis Virtuemart templates of themes vinden?

Hier een overzicht van gratis templates voor Virtuemart en Joomla.

Wat is het verschil tussen een Virtuemart Theme en een Template?

Een Virtuemart Template is een Joomla-template die een speciale weergave heeft voor de Virtuemart-webshop van je Joomla-website. Op die manier zal de opmaak van je shop beter passen bij de rest van je site. De Virtuemart template beschikt over een aantal speciale weergaven voor de productpagina, de categoriepagina, de cart, enz. Deze groep van weergaven voor Virtuemart is een Virtuemart-theme.

Voor de vormgeving van je webwinkel maak je eigenlijk gebruik van twee templates. Eén template is voor het Joomla-deel van de site, een andere template (VM-theme) zorgt voor de opmaak van het Virtuemart-deel van je site. Je kan ook je huidige Joomla-template behouden en de standaard VM-theme gebruiken of aanpassen.

Voor de installatie kan je soms gebruik maken van een Quickstart package. In dit installatiepakket is het Joomla CMS inbegrepen, soms zelfs met een aantal extra extensies en natuurlijk de template die je wil gebruiken. Een Quickstart package is dus alleen handig als je met een nieuwe website begint.

Sommige template-boeren bieden echter speciale VM-themes aan, soms apart, soms in combinatie met een Joomla-template. De meeste templates voor Virtuemart zijn echter te betalen. Een mooi overzicht kan je vinden op Virtuemart (VM Templates of VM Themes). 

 

Maar er zijn ook gratis templates en themes. Hieronder een overzicht:

 

 1. Virtuemart templates (Joomla + Virtuemart)

gratis virtuemart templates

Let op! Installeer enkel templates en themes die compatibel zijn met je Joomla!-versie én je Virtuemart-versie.

 

  • Bij Joomdev kan je het grootste aanbod gratis virtuemart templates vinden. De templates maken gebruik van het Helix-framework.
  • Ordasoft heeft twee gratis Virtuemart-templates: Shoe Store en Watches Shop. Maar je kan ze natuurlijk ook gebruiken voor andere producten dan schoenen en horloges.
  • Bij AS Templates bieden ze een aantal templates aan voor webshops (Virtuemart). Van de meeste templates heb je een gratis en een betalende versie. Kijk dus goed wat is inbegrepen in de gratis versie of de premium versie. 
  • Bij Templatemonster heb je enkele gratis templates. Let op! "for educational purposes ONLY". (ook geschikt voor Joomla 3 en VM3)

 

2. Virtuemart themes (enkel VM)

 

virtuemart theme

Nog geen gratis themes gevonden buiten het standaard theme van VM!

Tips zijn welkom :-)

 

 Ook interessant:

 

Laat een boodschap achter

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input
Please let us know your message.
Invalid Input